Tobias Nagel  CAD service Engels   Duits
 
Royal Huisman Shipyard


Op een Nederlandse Rhino User Meeting heeft Lambertus Oosterveen, CAD manager bij Royal Huisman Tobias Nagel gevraagd eens langs te komen om over de mogelijkheden te praten die Rhino zou kunnen bieden...

2 jaar later, is er een werkend systeem van een concept design groep voor elk project. Elke afdeling is gerepresenteerd door een tekenaar die het centrale 3D model vult.
Deze concept design groep heeft regelmatig meetings waar problematische gebieden worden bediscussieerd en... meestal... direct worden opgelost.

Afd.
Structure
  Afd.
Systemen
  Afd.
Interieur
  Afd.
Deckequipment
     
Concept-Design Worksession
Alle disciplines in een ge´ntegreerd 3d model
 
 
2D vs 3D
Elke afdeling bij Royal Huisman krijgt bijna alle informatie van architecten en designers als 2D tekeningen.
 
 
Het aldoor groeiend aantal van 2D tekeningen is gewoonweg onmogelijk te overzien. Dit leidt onontkoombaar tot conflicten.

Om verandering in deze situatie te brengen was de werf op zoek naar een centrale 3D omgeving om problemen in een vroeg stadium open te leggen.
Het project
 
De integratie van Rhino in een dergelijk ingewikkeld CAD systeem als dat van Royal Huisman met tientallen werkstations was en is nog steeds een flinke uitdaging voor Tobias.

“Eerst moest ik eens bewijzen dat Rhino zulke massa van data kan verwerken en omdat er in het begin geen modelleerders waren moest ik alles zelf tekenen.”

Het duurde niet lang en de eerste successen doken op.
De volgende stap was het opleiden van modelleerders en training voor die mensen die in staat moeten zijn om modellen te bekijken en data te extraheren.
 
 
Royal Huisman
Miss se niet!
De erg mooie website van Royal Huisman!
 
 
Wat is nog te doen
 
Er is nu een discussie over wanneer en hoe je het best kunt overstappen van de concept model fase naar het productie model.
Het doel is om zo veel als mogelijk data vanuit het gedetailleerde 3D model te gebruiken.

En dan is er ook nog scripting werk in de pijplijn, zoals een startup script om consistente Rhino instellingen door de hele werf te krijgen, en scripts om het modelleer werk verder te automatiseren.
 
Naar boven
 
Teamwork
Een project zoals dit doe je natuurlijk nooit alleen.

Zonder de inzet en motivatie van Lambertus Oosterveen zou het niet mogelijk zijn geweest om dit te bewerkstelligen.
 
 Webdesign & Copyright  © 2008-19 by Tobias Nagel  |  Disclaimer